Ellen MacArthur Vakfı'nın Küresel Ağına Katıldık.!

01 Şubat, 2021

Ellen MacArthur Vakfı'nın Küresel Ağı

DUYURU

Ellen MacArthur Vakfı'nın Küresel Ağı
 

Küresel olarak döngüsel ekonomi modeline geçişi hızlandırmak adına Mainetti şirketinin, Ellen MacArthur Vakfı'nın Küresel Ağı’na katıldığını resmi olarak ilan etmekten gurur duyuyorum. 1960'lardaki kuruluşumuzdan bu yana sürdürülebilir bir gelecek için çalışmaktayız. Ekibimiz hammadde, tasarım, üretim, dağıtım, perakende kullanımı, yeniden kullanım, geri dönüşüm süreci işleme ve nihai kullanım ömrü dahil olmak üzere ürün yaşam döngüsünün her aşamasını dikkate almaktadır. Küresel ağa üye olarak katılmak, yeni döngüsel ortaklıklar kurmak ve küresel ölçekte uygulamalar geliştirmek için diğer yenilikçilerin ve düşünce liderlerinin arasına katıldığımız anlamına gelmektedir.

Üyeliğin bir parçası olarak; plastiğin üretimi, kullanımı ve yeniden kullanımı şeklinde değişikliğe gideceğimizi taahhüt eden ve önümüze iddialı hedefler koyan Küresel Taahhüdü imzaladık. Birleşmiş Milletler Çevre Programı ile iş birliği içinde olan Küresel Taahhüt, plastik için döngüsel bir ekonomi oluşturmaya kararlı 500'den fazla imza sahibini harekete geçirmiştir.

Anlaştığımız hedefler arasında 2025 yılına kadar askı üretimlerinin yüzde 60'ını tonaj olarak geri dönüştürülmüş malzemelere dönüştürmek, 2025 yılına kadar minimum yüzde 75 yenilenebilir enerji kullanımı sağlamak ve tek kullanımlık plastik su şişelerinin satın alınmasını ortadan kaldırmak bulunmaktadır.

Mainetti, yenilenebilir kaynak kullanımını en üst düzeye çıkaran döngüsel ekonomi süreçlerinin ve uygulamalarının benimsenmesini hızlandırmak amacıyla işletmelerin, yenilikçilerin, şehirlerin ve hükümetlerin, üniversitelerin ve düşünce liderlerinin iş birliğine dayanan CE100 ağına katılmayı da taahhüt etmektedir.

Kurumsal çevre stratejimiz, Kuruluş taahhütleriyle uyumludur. M planımızın odaklandığı dört temel alan ise şu şekildedir:

  • İklim Değişikliği: Tedarik zinciri boyunca kullandığımız fosil yakıt ve enerji miktarındaki etkiyi azaltmak.
  • Sürdürülebilir Kaynaklar: Doğal kaynakların ve yeni üretilmiş petrole dayalı malzemelerin kullanımını en aza indirmek.
  • Atıkla Savaş: En yeni yalın araçları ve ilkeleri kullanarak sıfır atık elde etmeye çalışmak.
  • Adil İşveren ve Adil İş Ortağı: Sınıfının en iyi işvereni olmayı ve faaliyet gösterdiğimiz topluluklara geri dönüş sağlamayı taahhüt etmek.

Geçtiğimiz tüm süreçlerde müşterilerimiz için yenilikçi ve sürdürülebilir çözümlerin geliştirilmesinde her zaman öncü konumda bulunduk. Bağlılığınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz.

Keith Charlton

Keith Charlton
Operasyon Şefi

28 Ocak 2021

 

Ellen MacArthur Vakfı'nın Web Sitesindeki Orijinal Duyurusu için tıklayın.