Örnek Olay: Mainetti

20 Eylül, 2022

Örnek Olay: Mainetti

Duydun mu? California, yakın zamanda üreticilerin ambalajlarda tek kullanımlık plastik kullanımını azaltmasını gerektiren bir yasa olan SB 54'ü onayladı.

Mainetti Hakkında

Moda ve perakende dünyası geliştikçe Mainetti de gelişti. Yetenekli bir İtalyan yarış arabası tamircisi tarafından ortaklaşa kurulan bir plastik elbise askısı üreticisi olarak başlayan bir şirket, bugün gerçek perakende sorunlarını çözen öncü çözümler sağlamada bir dünya lideri haline geldi. Mainetti, faaliyet gösterdiği topluluklara katkıda bulunurken çevresel etkisini en aza indirme sorumluluğuna da öncülük ediyor. Sürdürülebilirlik hedeflerini ilerletmek için sürekli olarak yeni teknolojiler ve işleme yöntemleri geliştirir.

Dünya çapındaki perakende çözümleri sağlayıcısı, müşterilerine tutarlı, sürdürülebilir inovasyon taahhüdünü yansıtan ürünler, hizmetler ve çözümler sunma vizyonuyla hareket ediyor. 6.000'den fazla değerli çalışanı için güvenli ve olumlu bir çalışma ortamı yaratırken kalite, fiyat ve çevresel etkide gerçek değer sunmayı amaçlar.

Mainetti, iklim açısından olumlu hammadde kullanarak sürdürülebilir ürünler yaratmak için kısa süre önce UBQ Materials ile birlikte çalıştı. Mainetti'nin CEO'su Roberto Peruzzo, şirket “bu yeni, yenilikçi teklifle anlamlı bir değişime öncülük etmekten gurur duyuyor” diyor. "UBQ'nun sınıfının en iyisi teknolojisi, önde gelen perakende çözümleri sağlayıcısı olarak küresel ayak izimizle birleştiğinde, moda endüstrisinin sürdürülebilir uygulamalarda devrim yaratmasına ve gezegen üzerinde kalıcı bir etkiye sahip olmasına yardımcı olmamızı sağlayacak" dedi.

Keşif

Mainetti'nin Uzak Doğu Sürdürülebilirlik Direktörü, iklim açısından inanılmaz faydalar sağlarken şirketin üretim süreçlerine kolayca girebilen “mucize malzeme” dediği şeyi ilk keşfeden kişi oldu.

Bu UBQ'nun kulaklarına müzikti. Şirket, malzemelerinin uygulanmasının üreticiler için mümkün olduğunca sorunsuz olmasını sağlamak için piyasaya çıkmadan önce çok zaman harcadı. İki şirket, sürdürülebilirliğe ulaşmanın bütüncül bir yaklaşım gerektirdiği görüşünü de paylaştı. Hammaddeler, üretim, yeniden kullanım ve geri dönüşüm dahil olmak üzere bir ürünün yaşam döngüsünün her aşaması, iklim değişikliğinin ele alınmasında rol oynamalıdır. Bu, fosil yakıtların kullanımını azaltmayı, doğal kaynakların kullanımını en aza indirmeyi, sıfır atık elde etmeye çalışmayı ve insanların, gezegenin ve kârların bir arada var olduğu gerçekten döngüsel bir ekonomiyi taahhüt etmeyi içerir.

Meydan Okuma

Mainetti, dünyanın en büyük giysi askıları tedarikçisidir ve altı kıtada 90 lokasyonda 6.000 çalışanı vardır. Bir hammadde işleyicisi ve ardından yeniden kullanıcı ve geri dönüşümcü olarak Mainetti, sürekli olarak tüketicilere değer katan ve polipropilen giysi askısı üretiminde karbon ayak izini dengeleyen çığır açan ürünler arıyor. Sürdürülebilirlik çabaları, şirketin toplam karbon ayak izinin 2012'den bu yana %22 düştüğünü gördü ve aşağı yönlü bir yörüngede devam ediyor.

UBQ™ malzemesini Mainetti ürünlerine entegre etmenin en büyük iki zorluğu test ve uyumluluktu. UBQ'nun öğrendiği gibi, insanlar ilk başta muz kabukları, karton, kirli plastikler ve bebek bezleri gibi sınıflandırılmamış artık atıkların üretim hammaddesi olarak kullanılabileceğine ve endüstri gereksinimlerini karşılayabileceğine şüpheyle bakıyorlar.

Süreç

Beklentinin gerçek olamayacak kadar iyi göründüğü kişiler vardı. Bu nedenle, 2020'nin başlarında şirket, UBQ Materials'ın Satış Başkan Yardımcısı Sophie Tuviahu ve ekibi ile süreci gözden geçirmek için İsrail'e bir ekip gönderdi. Oradayken, Mainetti ekibi, atığın bir atık nakliye aracına ulaşmasından kalite güvencesine kadar tüm sürece tanık oldu.

Enjeksiyon kalıplamayı içeren ürün denemeleri, Mainetti'nin tüm polipropilen ürünleriyle aynı fiziksel özelliklere sahip UBQ™ ile son derece iyi gitti. UBQ™ malzemesi, Mainetti'nin ürünleri dünyayı 8 kata kadar çevreleme eğiliminde olduğundan, tüm seyahat koşullarında başarıyla test edilmiştir. Kimyasal test sonuçları, dünya çapındaki düzenlemelere uygunluğu gösterdi.

Gerisi, Mainetti'nin söylemekten hoşlandığı gibi, tarih oldu ve iki şirket şimdi projeyi 2021'in başlarında başlatma ve gelecek için büyük bir ortaklık kurma yolunda ilerliyor. Şirket, UBQ™ malzemesini denediği diğer sürdürülebilir malzemelerden farklı olarak görüyor ve bunun mümkün olduğu kadar basit bir teknolojiye yakın olduğuna inanıyor.

Sonuçlar

Ürün tanıtım yaşam döngüsü tipik olarak yaklaşık bir yıl süren Mainetti için, UBQ Materials ile 3-6 aylık geri dönüş, gelecekteki sürdürülebilirlik işbirlikleri için iyiye işaret ediyor. Aslında şirket, gelecek yılın ilk çeyreğinde Amerika Birleşik Devletleri'nde bir marka sahibi ile yeni bir proje yelpazesi başlatmayı planlıyor. Şirket, uyarlanabilir, uyumlu ve uygulaması kolay malzemeleri o kadar çok seviyor ki, UBQ'yu diğer markalara tanıtıyor ve ürünlerinizi yapmak için uygun hammaddeleri seçtiğinizde neler yapılabileceğini onlara gösteriyor. UBQ™'dan yapılan 1 milyondan fazla askıdan oluşan bir ilk kullanıma sunulması planlanıyor.

Hem Mainetti hem de UBQ, onlarınki gibi ortaklıkların tüketicilere gerçek değer kattığına ve UBQ™ malzemesini kullanarak azaltılmış karbon ayak izine sahip sürdürülebilir bir ürünle her eve ulaştığına inanıyor. Bu, UBQ'nun sadece plastik endüstrisine değil herkese günlük ürünlere daha sürdürülebilir bir alternatif sunma hedefi ve Mainetti'nin faaliyet gösterdiği pazarlarda sürdürülebilirlik lideri olma hedefi ile mükemmel bir şekilde uyumludur.

 

Kaynakça

UBQ™ Editorial Team tarafından 13 Mayıs 2021 tarihinde - Case Study: Mainetti - başlığı ile UBQ™ Blog sayfasında yayınlandı. En son erişim tarihi: 20.09.2022 👇

https://bit.ly/3qSeKnw