Doğrusaldan Döngüsele

16 Kasım, 2022

Doğrusaldan Döngüsele

Bu iklim kriziyle doğrudan ancak işbirliği yoluyla yüzleşebiliriz, bu nedenle Ellen MacArthur Vakfı üyeliğimiz döngüsel ekonomiyi ilerletmek için çok önemlidir. Ekonomimizi doğrusaldan döngüsele dönüştürmek için birlikte çalışalım.

Kendimiz Daha İyi İfade Edemezdik

Küresel perakende çözümleri sağlayıcısı Mainetti, döngüsel ekonomiye küresel geçişi hızlandırmak için Ellen MacArthur Vakfı'na katılıyor.

Üyeliğin bir parçası olarak Mainetti, plastiği üretme, kullanma ve yeniden kullanma şeklimizi değiştirme taahhüdünde bulunmak için iddialı hedefler belirleyen Küresel Taahhüt'ü imzaladı. Küresel Taahhüt, BM Çevre Programı ile işbirliği içinde, plastik için döngüsel bir ekonomi oluşturmaya kararlı 500'den fazla imza sahibini harekete geçirdi.

Mainetti'nin kabul ettiği hedefler arasında 2025 yılına kadar askı üretimlerinin tonaj bazında yüzde 60'ını geri dönüştürülmüş malzemelere dönüştürmek, 2025 yılına kadar minimum yüzde 75 yenilenebilir enerji kullanımına ulaşmak ve tüm tek kullanımlık plastik su şişelerinin satın alınmasını ortadan kaldırmak yer alıyor.

Kaynak Kullanımı

Mainetti ayrıca, kaynakların kullanımını en üst düzeye çıkaran döngüsel ekonomi uygulamalarının ve süreçlerinin benimsenmesini hızlandırmak için birlikte çalışan işletmeler, yenilikçiler, şehirler ve hükümetler, üniversiteler ve düşünce liderlerinden oluşan işbirlikçi bir ağ olan Foundation's Network'e katıldı.

Mainetti Operasyon Direktörü Keith Charlton şunları söyledi: "1960'lardaki kuruluşumuzdan bu yana Vakfın sağlam bir küresel döngüsel ekonomi çerçevesi oluşturma taahhüdünü paylaştık. Ağa üye olarak katılmak, küresel ölçekte yeni döngüsel ortaklıklar ve uygulamalar geliştirmek için diğer yenilikçilere ve düşünce liderlerine katılacağımız anlamına gelir.

Dairesel Yapalım

“2020, şüphesiz perakendeciler ve küresel tedarik zincirleri için bir meydan okuma oldu. Yeniden inşa etmek ve gözden geçirmek için küresel bir topluluk olarak birlikte çalışmalı ve döngüsel süreçlerin üretim sürecinin her yönüne yerleştirildiğinden emin olmalıyız. Perakendenin gelecekteki şekli şu an sahip olduğumuzdan farklı olacak - hadi onu dairesel yapalım.

Mainetti, dünya çapında 14 üretim ve geri dönüşüm operasyonundan oluşan bir ağa sahiptir ve plastikler için döngüsel ekonomiyi hızlandırmak üzere döngüsel ekonomi süreçleri ve uygulamaları geliştirmeye devam etmektedir.

Mutluluk Duyuyoruz

Ellen MacArthur Vakfı Ağ Lideri Joe Murphy şunları ekledi: "Mainetti'yi Ağ üyesi olarak aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Mainetti, döngüsel ekonomi sayesinde işletmelerin bugün karşı karşıya kaldığımız iklim değişikliği, atık ve kirlilik gibi birçok küresel zorluğun üstesinden gelmede hayati bir rol oynayabileceğine olan inancımızı paylaşıyor. İşletmeler, yenilikçiler, şehirler ve hükümetler, üniversiteler ve düşünce liderlerinden oluşan ağımıza katılan Mainetti, halihazırda üstlendiği işi güçlendirebilir ve ortakları ve müşterileriyle döngüsel bir ekonomi çerçevesi geliştirmek için diğer Ağ kuruluşlarıyla işbirliği yapabilir.