Deloitte'tan Bazı Harika İstatistikler

21 Kasım, 2022

Deloitte'tan Bazı Harika İstatistikler

Avrupa Komisyonu, giyim ve kumaşları öncelikli bir kategori olarak belirlemiştir. Bu, Hızlı Moda'nın sonunun başlangıcı mı? Tekstiller için Dijital Ürün Pasaportları çok yakında ve mevzuatın 2024 yılına kadar çıkarılması bekleniyor, UKFT'nin raporuna göre Birleşik Krallık muhtemelen takip edecek.

Uluslararası Açık Standartların Avrupadaki Döngüsellik Üzerinde Etkisi

AB'nin sürdürülebilirlik konusunda güçlü düzenleyici adımlar atmasıyla, Döngüsel Ekonomi, Üye Devletlerin işletmeleri yönlendirmesi gereken temel bir paradigma olarak öne çıkıyor.

Tüketici Yetkilendirmesi

Dijital Ürün Pasaportu (DPP), yalnızca uygulama sistemlerinin (Genişletilmiş Üretici Sorumluluğu -EPR- planları gibi) etkin teknik yönetimini ve gözetimini sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda yeni Döngüsel Ekonominin merkezi hedefini destekleyen çok önemli bir araç olarak önerilmiştir. Paket – gelişmiş tedarik zinciri şeffaflığı yoluyla tüketici yetkilendirmesi.

Döngüsel ekonomiye geçişin önemi, Mart 2020'de Komisyon tarafından uygulamaya konulan özel Döngüsel Ekonomi Eylem Planı ile Avrupa Yeşil Mutabakatı'nda kabul edilmektedir. Planın temel kesişen ölçüsü, Sürdürülebilir Ürünler Yönetmeliği (ESPR) için eko-tasarımdır.

Dijital Ürün Pasaportu

Tedarik zincirlerinde gelişmiş kaynak akışı yönetimini daha da etkinleştirmek için ESPR, DPP'nin kullanıma sunulmasını önerir. Adından da anlaşılacağı gibi, bu Pasaportlar her bir ürüne (vatandaşların sahip olduğu pasaportlara benzer şekilde) atanacak ve özellikleri ve kökenleri hakkında diğer önemli bilgilerin yanı sıra gelecekte daha etkin bir şekilde yeniden kullanılması ve/veya geri dönüştürülmesi için gereken bilgiler de sağlanacaktır ( örneğin, tedarik zinciri boyunca kaybolan kullanılan malzeme ve bileşenlerin türü).

Standartları Zorunlu Tutma

Avrupa Komisyonu'nun döngüsellik amaçları için standartları zorunlu tutmayı seçmesiyle birlikte, uygulamaya ilişkin ayrıntılarla ilgili kararlar henüz verilmemiştir - devredilen tasarruflar şeklinde gelecek. İster açık bir standart, ister özel alternatiflerin bir karışımı, merkezi olarak kontrol edilen ve tanımlanan veya çoğunlukla piyasa güçlerine bırakılan, düzenleyicilerin kararları, işletmeler, tüketiciler ve hatta küresel pazarlar için çok sayıda sonucu olan farklı senaryolar yaratabilir.

Bu rapor, bu etkileri ve ticarette engellerin yaratılmasının, verilerin tekrarlanmasının ve işletmeler üzerindeki yükün nasıl önlenebileceğini veya en aza indirilebileceğini araştırıyor.

İstatistikler Hakkında Daha Fazla Bilgi Edinin

Açık Standartların Avrupadaki Döngüsellik Üzerindeki Etkisi hakkında daha fazla bilgi edinin: http://bit.ly/3AxjKTX
İstatistikler hakkında daha fazla bilgi edinin: https://bit.ly/3Q9gOCd