Döngüselliği Benimseme

22 Kasım, 2022

Döngüselliği Benimseme

Şirketler ve tüketiciler, tedarik zinciri eksiklikleri, artan maliyetler ve jeopolitik gerilimler dahil olmak üzere sayıları giderek artan zorluklarla boğuşuyor.

Döngüsel Yaklaşımı Benimseme Zihniyeti

Günümüzde şirketlerin sürdürülebilirliği faaliyetlerinin merkezinde tutması önemlidir. Şirketlerin gerçek başarıya ulaşması için, doğrusal bir şekilde düşünmekten, dünyanın doğal kaynaklarının tutumlu bir şekilde kullanılmasına ve ardından yeniden üretilmesine izin veren daha döngüsel bir yaklaşımı benimsemeye doğru bir zihniyet değişimi olması gerekir.

Güçlü Bir İş Gerekçesi

Döngüsel ekonomiyi benimsemek için güçlü bir iş gerekçesi var. Bain & Company'nin araştırmasına göre döngüsel bir iş modeli iş için iyidir, büyümeyi teşvik edebilir, maliyetleri azaltabilir ve direnç oluşturabilir.

Pratik Çözümler Sağlamak

İklim değişikliğiyle mücadele için kaynakları ve uzmanlığı birleştirmek için işbirliği temel olacaktır. Bu nedenle yenilik, daha yeşil bir geleceğin şekillenmesinde gerçek bir fark yaratan pratik çözümler sağlayacaktır. Malzemelerin nereden geldiğini ve nerede son bulacaklarını düşünmeden tasarlamak artık hayal edilemez ve döngüsel bir yaklaşımı benimsemenin bir gün norm haline gelmesini umuyoruz.

Oyunun Kurallarını Değiştirmek

Atık plastiklerin yeni malzemeler yapmak için kullanılabilecek bileşen parçalarına ayrıldığı kimyasal geri dönüşüm konusunda da heyecan verici gelişmeler görüyoruz. Bu süreçler, verimli evsel atık yönetimi ve geri dönüşüm sistemleriyle birleştirildiğinde, çöp sahasına veya yakmaya giden malzeme miktarını önemli ölçüde azaltma fırsatına sahip oldukları için oyunun kurallarını değiştirebilirler.

Dolaşımda Olan Plastikler

Yasak, vergiden daha mı iyidir? Bir yasak, kendi sorunlarını ortaya koyar ve zaten dolaşımda olan plastikle ne yapılacağı sorusunu gündeme getirir. En olası çözüm, kaçınmaya çalıştığımız bir şey olan çöp sahasına göndermektir.

Plastiğe Alternatif

Plastiğe alternatifler de bulunuyor. Taze tutmanın bir yolu olarak plastiğe sarılmış meyve ve sebzelerin modası giderek geçiyor, ancak paketten çıkarmanın sorunları var. Salatalık, elma ve diğer taze ürünler gibi ürünler için plastik ambalajlar, hassas ciltler için koruma ve aynı zamanda raf ömrünü uzatmak için kullanılmıştır. Apeel Science, Kaliforniya, ABD merkezli bir şirkettir ve taze meyve ve sebzelerde tek kullanımlık streç film kullanımını ortadan kaldırırken aynı zamanda gıda atıklarıyla mücadele etmek için yenilikçi bir yol bulmuştur.

Sonuç Olarak

Sonuç olarak, iklim değişikliğiyle mücadele etmek ve çevresel etkimizi azaltmak istiyorsak ürettiğimiz, satın aldığımız ve kullandığımız ürünlere daha fazla değer vermeliyiz. Sınırlı materyallerin olduğu bir dünyada yaşıyoruz ve çok geç olmadan onları korumak için döngüsel bir düşünce tarzını benimsemenin zamanı geldi.

Makale Hakkında Daha Fazla Bilgi Edinin

Makale hakkında daha fazla bilgi edinin: http://bit.ly/3i5bL9Y